superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Zasmażane czereśnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To świetny dodatek do ciast,  i naleśników. Te zasmażane czereśnie przygotowałam  z cukrem trzcinowym, ale równie dobrze można je zrobić ze zwykłym cukrem.

Zasmażane czereśnie

Składniki:

Zasmażane czereśnie

 

  • ( na 2 maleńkie słoiczki)
  • 500 g świeżych, wydrylowanych czereśni
  • 50 g cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

Zasmażane czereśnie
Umyte i wydrylowane czereśnie przekładamy do głębokiej patelni. Posypujemy cukrem i mieszamy. Smażymy na małym ogniu około 20-25 minut ,mieszając co jakiś czas.

Owoce puszczą nieco soki i zmieszają się z cukrem. Kiedy czereśnie będą miękkie, przekładamy je od razu do umytych słoiczków.

Szczelnie zakręcamy i stawiamy do góry wieczkiem do ostygnięcia.