Sposób przygotowania:
Naleśniki z dynią w sosie imbirowym
Dynię obieramy i usuwamy z niej miękki miąższ, pestki - kroimy w drobną kostkę. Tak pokrojoną dynię gotujemy na parze około 20 minut, studzimy. W tym czasie przygotowujemy sos imbirowy. Imbir ścieramy drobno na tarce. Do garnka wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy miód i imbir - gotujemy tak długo aż sos zgęstnieje i będzie miał konsystencje syropu - około pół godziny. Tak powstały sos studzimy. Ugotowaną dynię rozdrabniamy widelcem i mieszamy z serem oraz wystudzonym sosem imbirowym. Tak powstałym nadzieniem będziemy nadziewać naleśniki. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajka i odrobinę mleka - mieszając mikserem na wolnych obrotach stopniowo dodajemy mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Smażymy cienkie naleśniki, które wypełniamy farszem dyniowym i składamy w trójkąt. Można podawać z bitą śmietaną lub oprószone cukrem pudrem.