Sposób przygotowania:
Naleśniki z dżemem truskawkowymETAP 1:
![Naleśniki z dżemem truskawkowym Naleśniki z dżemem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-dzemem-truskawkowym-384528.jpg)
Maślankę, mleko, wodę i jajka wlać do miski i roztrzepać trzepaczką lub zmiksować mikserem. Dodać mąkę, sól i zmiksować, aby nie było grudek.
ETAP 2:
![Naleśniki z dżemem truskawkowym Naleśniki z dżemem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-dzemem-truskawkowym-384529.jpg)
Ciasto naleśnikowe ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Ciasto odstawić na około pół godziny. Jeśli będzie zbyt gęste, należy dolać nieco więcej mleka lub wody.
ETAP 3:
![Naleśniki z dżemem truskawkowym Naleśniki z dżemem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-dzemem-truskawkowym-384530.jpg)
Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni spryskanej odrobiną oleju.
ETAP 4:
![Naleśniki z dżemem truskawkowym Naleśniki z dżemem truskawkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-dzemem-truskawkowym-384531.jpg)
Usmażone naleśniki smarować dżemem truskawkowym i zwijać w rulony. Podawać z porcją świeżych truskawek posypanych kandyzowaną skórka pomarańczową.