jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Naleśniki z dżemem z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki często przygotowujemy także na śniadanie ponieważ dzieci bardzo lubią. A przeważnie jak są z dżemem z cukinii, który sama zrobiłam na zapasy zimowe z działki.

Naleśniki z dżemem z cukinii Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Naleśniki z dżemem z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dżemem z cukinii
Mleko wlać do wysokiego naczynia i wybić do niego jajka. Wsypać cukier i szczyptę soli, zmiksować mikserem lub trzepaczką rózgową. Przesiać do tego przez sitko mąki obie mąki, wymieszać, mikserem aby nie było grudek. Odstawić ciasto na 15 minut aby odpoczęło. Następnie smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oleju naleśniki z obu stron. Smarować od razu dżemem z cukinii i podawać ciepłe. 

To jest mój dżem : https://gotujmy.pl/dzem-z-cukinii,przepisy-przetwory-przepis,273008.html.

Smacznego :)
Naleśniki z dżemem z cukinii
Mleko wlać do wysokiego naczynia i wybić jajka
Naleśniki z dżemem z cukinii
Wsypać przesianą mąkę pszenną i orkiszową
Naleśniki z dżemem z cukinii
wymieszać wszystko mikserem, wsypać cukier i sól do smaku.
Naleśniki z dżemem z cukinii
smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego z obu stron
Naleśniki z dżemem z cukinii
Usmażone smarować swojskim dżemem z cukinii i składać dowolnie