Sposób przygotowania:
Naleśniki z dżemem i mascarpone
1. Mleko przelewam do wysokiego naczynia. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo przesiewam mąkę. Dokładnie mieszam, aby nie było grudek. Na patelni z rozgrzanym olejem smażę cienkie naleśniki.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję.
3. Usmażone naleśniki smaruję dżemem. Następnie nakładam porcję kremu mascarpone i delikatnie go rozsmarowuję. Naleśniki zwijam w rulon i układam na talerzu.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję.
3. Usmażone naleśniki smaruję dżemem. Następnie nakładam porcję kremu mascarpone i delikatnie go rozsmarowuję. Naleśniki zwijam w rulon i układam na talerzu.