Sposób przygotowania:
Burgery z mięsem wieprzowym - pulled pork
Bułeczki do burgerów przygotować z tego przepisu: "https://gotujmy.pl/buleczki-do-burgerow,przepisy-bulki-przepis,277814.html "
W miseczce małej rozpuścić drożdże z mlekiem i szczyptą cukru, pozostawić do wyrośnięcia. Do większej miseczki przesiać mąkę, dodać sól i wyrośnięty rozczyn, wymieszać. Wlać mleko, wybić jajko, wyrabiać ciasto Pod koniec wyrabiania dodać stopione i wystudzone masło. Wyrobić dokładnie, aby ciasto było elastyczne, dostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte wyjąć na stolnice i formować bułeczki, jeszcze pozostawić przykryte ściereczką do ponownego wyrośnięcia.
Przed pieczeniem pędzelkiem posmarować rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z mlekiem, posypać sezamem.
Piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do 200 stopni około 15 minut.
Przygotować mięso według tego przepisu ''https://gotujmy.pl/puller-pork-wyczesane-mieso-wieprzowe,przepisy-szybki-obiad-przepis,277820.html."
Upieczone bułeczki wystudzone przekroić i posmarować ketchupem lud ulubionym sosem, dodać mięso" puuled pork"porozdzielane. Na to plasterek sera żółtego, ogórek małosolny, pomidor sałata zielona. Można układać dowolne ulubione dodatki.
Sos BBQ:
Cebulkę pokrojoną i obranś podsmażyć wraz z czosnkiem pokrojonym drobniutko na złoty kolor. Dodać cukier i mieszać, aż się zacznie karmelizować. Następnie dodać przecier i ketchup,wymieszać i jeszcze smażyć chwilkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką wędzoną.
Smacznego
W miseczce małej rozpuścić drożdże z mlekiem i szczyptą cukru, pozostawić do wyrośnięcia. Do większej miseczki przesiać mąkę, dodać sól i wyrośnięty rozczyn, wymieszać. Wlać mleko, wybić jajko, wyrabiać ciasto Pod koniec wyrabiania dodać stopione i wystudzone masło. Wyrobić dokładnie, aby ciasto było elastyczne, dostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte wyjąć na stolnice i formować bułeczki, jeszcze pozostawić przykryte ściereczką do ponownego wyrośnięcia.
Przed pieczeniem pędzelkiem posmarować rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z mlekiem, posypać sezamem.
Piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do 200 stopni około 15 minut.
Przygotować mięso według tego przepisu ''https://gotujmy.pl/puller-pork-wyczesane-mieso-wieprzowe,przepisy-szybki-obiad-przepis,277820.html."
Upieczone bułeczki wystudzone przekroić i posmarować ketchupem lud ulubionym sosem, dodać mięso" puuled pork"porozdzielane. Na to plasterek sera żółtego, ogórek małosolny, pomidor sałata zielona. Można układać dowolne ulubione dodatki.
Sos BBQ:
Cebulkę pokrojoną i obranś podsmażyć wraz z czosnkiem pokrojonym drobniutko na złoty kolor. Dodać cukier i mieszać, aż się zacznie karmelizować. Następnie dodać przecier i ketchup,wymieszać i jeszcze smażyć chwilkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką wędzoną.
Smacznego