Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkamiETAP 1:
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, dodać sól i proszek do pieczenia. Wsypać cukier waniliowy i wymieszać. Wbić jajko. Wlać mleko i wodę i zmiksować na gładkie ciasto. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Starte jabłko wrzucić do ciasta naleśnikowego i wymieszać łyżką.
Na patelni naleśnikowej rozgrzać łyżkę oleju. Gdy olej będzie gorący wlać łyżką wazową porcję ciasta i rozprowadzić równo po patelni. Naleśnika smażyć przez kilka minut z obu stron na złoty kolor. Zdejmować usmażone naleśniki na talerz.
Z porcji wyszło mi 4 naleśniki. Podawać na gorąco najlepiej posypane cukrem pudrem.