Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z brokułami i serkiem topionymETAP 1:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i rozciąć na 2 filety. Każdy filet delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa. Filety doprawić solą i pieprzem.
Serek topiony pokroić na cienkie plasterki i poukładać na filetach. Można go też rozsmarować jeśli się da. Ugotowane i wystudzone różyczki brokuła pokroić na drobne kawałki i ułożyć tak bardziej na środku filetów.
Mięso zwinąć i spiąć brzegi wykałaczkami. Wierzch posypać przyprawą do gyrosa. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na talerz. Zwinięte piersi panierować w jajku i w bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju pod przykryciem po kilka minut z każdej strony. Po usmażeniu wyjąć na ręcznik papierowy żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.