Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami z cynamonem i orzechami
Naleśniki: do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder - miksujemy. Na natłuszczonej patelni smażymy rumiane naleśniki.
Jabłka: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę (różnej wielkości) - skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłka przekładamy do teflonowego rondla, podlewamy wodą i dusimy przez 40 minut co chwile mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą.
Na koniec dodajemy miód oraz cynamon mieszamy.Na naleśniki nakładamy porcję gorących jabłek, posypujemy orzechami włoskimi, składamy w trójkąty.Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Jabłka: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę (różnej wielkości) - skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłka przekładamy do teflonowego rondla, podlewamy wodą i dusimy przez 40 minut co chwile mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą.
Na koniec dodajemy miód oraz cynamon mieszamy.Na naleśniki nakładamy porcję gorących jabłek, posypujemy orzechami włoskimi, składamy w trójkąty.Podajemy oprószając cukrem pudrem.