Sposób przygotowania:
Naleśniki z kiełbasą i kalafiorem
Zaczynamy od przygotowania sosu.
Majonez mieszamy z jogurtem w proporcji pół na pół (najlepiej uzyć jogurtu greckiego bo jest gęsty), dodajemy chilli i mieszamy.
Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze (ok 7-10min).
Kiełbasę kroimy w plasterki.
Naleśniki smarujemy sosem, układamy przy brzegu plasterki kiełbasy, na nich małe kawałki kalafiora i rolujemy dość ścisło.
Majonez mieszamy z jogurtem w proporcji pół na pół (najlepiej uzyć jogurtu greckiego bo jest gęsty), dodajemy chilli i mieszamy.
Kalafiora dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze (ok 7-10min).
Kiełbasę kroimy w plasterki.
Naleśniki smarujemy sosem, układamy przy brzegu plasterki kiełbasy, na nich małe kawałki kalafiora i rolujemy dość ścisło.