Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem mielonym 3
Mąkę przesiać, dodać mleko,3 jaja, szczyptę soli i wymieszać wszystkie składniki. Mieszać do czasu, aż uzyskamy gładką masę, przed samym smażeniem naleśników dodać wodę. Rozgrzać patelnię (najlepiej teflonową) z odrobiną oleju, smażyć obustronnie.Mięso mielone przyprawić, wbić jajko, dodać bułkę tartą i wymieszać (najlepiej widelcem), smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej. Jak mięso będzie gotowe dodać puszkę pomidorów i podgrzewać na małym ogniu. Cebulę obrać i pokroić, pieczarki umyć, obrać i pokroić w dowolny sposób. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju lub masła i wrzucić cebulkę, po chwili dodać pokrojone pieczarki. Usmażone pieczarki z cebulką dodać do mięsa mielonego. Wszystko wymieszać. Na każdym naleśniku układać farsz i zwinąć. Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym, posmarować odrobiną sosu pomidorowego i zetrzeć żółty ser na tarce. Podpiec ok. 10 min w temp. 200 stpni C (do momentu aż ser się rozpuści).
nieuchwytna