Sposób przygotowania:
Racuchy z winogronem
Jajka wybijamy, dodajemy cukier waniliowy(można dodać łyżkę cukru) i ubijamy na puszystą masę.
Dodajemy mleko i mąkę ze sodą. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto.
Na koniec dodajemy owoce winogron i mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na patelnię ciasto.
Troszkę wyrównujemy i smażymy na rumiano.
Po zdjęciu z patelni osączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem.
Dodajemy mleko i mąkę ze sodą. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto.
Na koniec dodajemy owoce winogron i mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na patelnię ciasto.
Troszkę wyrównujemy i smażymy na rumiano.
Po zdjęciu z patelni osączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję i potwierdzam:)))