Mama niejadka

Mama niejadka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Naleśniki z masłem orzechowym i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naleśniki z masłem orzechowym i bananem idealne dla małych i dużych niejadków. Super na drugie śniadanie.

Naleśniki z masłem orzechowym i bananem

Składniki:

Naleśniki z masłem orzechowym i bananem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z masłem orzechowym i bananem
Przygotować ciasto naleśnikowe. Wymieszać mleko z z jajkiem i mąką (mąki odpowiednio do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego). Smażyć naleśniki lekko natłuszczonej masłem klarowanym.

Jeszcze ciepłe naleśniki smarować masłem orzechowym (na ciepłym ładnie się rozsmarowują). Położyć połówkę banana i zawinąć.

Pokroić na mniejsze kawałki.