Sposób przygotowania:
Naleśniki z parówką 4
Mleko, wodę, jedno jajko wymieszać dodać szczyptę soli oraz mąkę tak aby była odpowiednia gęstość. Usmażyć naleśniki. Poczekać aż odrobinę przestygną aby ser się nie rozpuścił. Ogórka i paprykę pokroić w cienkie paski(słupki) tak aby było ich po 10. Cebulę posiekać w cienkie piórka. Parówki obrać z osłonki i przekroić na pół. Na naleśnika położyć plasterek sera, pół parówki i tuz za nią pasek papryki ogórka i cebulę. Następnie dość cienko zwinąć. Roztrzepać dwa jajka dodać odrobine soli i pieprzu. Panierować naleśniki w jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju przez ok 10 minut tak aby parówka troszkę się zagrzała z ser rozpuścił. Można jeść same a także z ketchupem.