Sposób przygotowania:
Naleśniki z rabarbarem i mascarpone
Rabarbar umyć,obrać i wrzucić do blendera ( pokroić na kilka kawałków). Zmiksować. Przełożyć na patelnię,dodać cukier i zesmażyć na dżem. Wyłączyć ogień i dodać galaretkę. Dobrze wymieszać. Przełożyć na talerz i ostudzić. Następnie przełożyć na sito aby nadmiar soków odciekł. Ser wymieszać z cukrem waniliowym i ziarenkami wanilii. Odlożyć do lodówki. Ciasto: Do miski przesiać mąkę,dodać mleko oraz jajko i cukier ,dobrze wymieszać aby nie było grudek. Na patelni rozgrzać olej i nalać około chochli ciasta i smażyć naleśniki średniej grubości. Każdy naleśnik na chwile kłaść na ręcznik papierowy. Gotowe naleśniki lekko przestudzić. Na deskę położyć pierwszy naleśnik i rozsmarować na nim warstwę serka. Na serek położyć około 2 łyżki dżemu z rabarbaru i także rozsmarować. Zwinąć naleśnik. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Przed podaniem posypać tartą czekoladą. Smacznego!
cris