iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

Składniki:

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z rumem i bitą śmietaną
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30 procent ubijamy z cukrem pudrem i odrobina rumu. Robimy ciasto na naleśniki. Jajka ubijamy z cukrem i mlekiem. Dodajemy maki aby powstało ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy łyżkę oleju i jeszcze raz miksujemy. Smażymy naleśniki. Jedna ubita śmietanę łączymy z zimnym budyniem - ubijamy dodając rum do smaku. Masę chłodzimy. Zimne naleśniki przekładamy masą rumową. Ozdabiamy bita śmietaną i posypujemy tartymi orzechami laskowymi.