Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i polewą truskawkową
Najpierw wykonujemy ciasto na naleśniki. Jajka miksujemy z mlekiem, dodajemy szczyptę soli, następnie powoli po trochu dodajemy mąki nieustannie miksując.
Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy wody, mieszamy. Odstawiamy ciasto naleśnikowe do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie serowe- ser blendujemy z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami śmietany.
Odstawiamy do lodówki żeby się przegryzło. Następnie przygotowujemy polewę- blendujemy umyte truskawki bez szypułek.
Naleśniki smażymy na oleju, smarujemy serem, składamy i polewamy truskawkami. Na wierzch można dodać kleks bitej śmietany.
Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy wody, mieszamy. Odstawiamy ciasto naleśnikowe do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie serowe- ser blendujemy z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami śmietany.
Odstawiamy do lodówki żeby się przegryzło. Następnie przygotowujemy polewę- blendujemy umyte truskawki bez szypułek.
Naleśniki smażymy na oleju, smarujemy serem, składamy i polewamy truskawkami. Na wierzch można dodać kleks bitej śmietany.