Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z białymi warzywami
Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Seler oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę.
Pieczarki kroimy w pół plasterki. Różyczki kalafiora dzielimy na małe cząstki. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy cebulę oraz seler z pietruszką. Dodajemy filet z kurczaka, pieczarki oraz kalafior.
Mieszamy. Gdy całość zmięknie dolewamy bulion oraz kawałki topionego serka. Na końcu dodajemy śmietanę.
Dusimy jeszcze chwilkę aby sos zgęstniał. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Pieczarki kroimy w pół plasterki. Różyczki kalafiora dzielimy na małe cząstki. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy cebulę oraz seler z pietruszką. Dodajemy filet z kurczaka, pieczarki oraz kalafior.
Mieszamy. Gdy całość zmięknie dolewamy bulion oraz kawałki topionego serka. Na końcu dodajemy śmietanę.
Dusimy jeszcze chwilkę aby sos zgęstniał. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.