Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z serem i cynamonem
Z podanych składników robię ciasto naleśnikowe.
Najpierw miksuję mokre składniki, jajka, wodę , mleko, olej i dodaję szczyptę soli. Następnie wsypuję porcjami przesianą mąkę . Odstawiam ciasto na 15 -20 minut.
W tym czasie przygotowuje nadzienie. Ser biały, serek, jajko, cynamon i cukier łączę w malakserze.
Naleśniki smażę na patelni teflonowej, z obu stron. Następnie nakładam porcje sera i zwijam w „kopertę”Tak przygotowane opiekam na patelni grillowej.
Podaję posypane wiórkami czekolady, polane polewą czekoladową lub oprószone cukrem pudrem.
Najpierw miksuję mokre składniki, jajka, wodę , mleko, olej i dodaję szczyptę soli. Następnie wsypuję porcjami przesianą mąkę . Odstawiam ciasto na 15 -20 minut.
W tym czasie przygotowuje nadzienie. Ser biały, serek, jajko, cynamon i cukier łączę w malakserze.
Naleśniki smażę na patelni teflonowej, z obu stron. Następnie nakładam porcje sera i zwijam w „kopertę”Tak przygotowane opiekam na patelni grillowej.
Podaję posypane wiórkami czekolady, polane polewą czekoladową lub oprószone cukrem pudrem.
zewa
zbysiowa
Z dżemem też pycha;)