Sposób przygotowania:
Placki drobiowe z majonezem
Filet z kurczaka opłukać, i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.
Do jajek dodać majonez. Wymieszać. Do masy jajecznej z majonezem dodać pokrojone mięso oraz pieczarki i całość wymieszać.
Wsypać mąkę mieszając tak aby całość miała konsystencję ciasta. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.
Do jajek dodać majonez. Wymieszać. Do masy jajecznej z majonezem dodać pokrojone mięso oraz pieczarki i całość wymieszać.
Wsypać mąkę mieszając tak aby całość miała konsystencję ciasta. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.