Sposób przygotowania:
Naleśniki z truskawkami serem i mascarpone
Mleko i oranżadę przelewam do wysokiego naczynia, dodaję olej, jajka ,szczyptę soli i miksuję . Mąkę przesiewam i dodaję partiami do zmiksowanych składników , nadal miksując, mąki dodaję tyle aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.Po chwili z uzyskanego ciasta smażę naleśniki.
Truskawki myje , odcinam szypułki i zostawiam aby odciekły z wody. Następnie 1/3 mnę widelcem, resztę pozostawiam w całości.
Serek twarogowy mieszam z mascarpone , cukrem pudrem i częścią zmiętych truskawek. Wykładam porcje na upieczonego naleśnika, dodatkowo układam plasterki turkawek i składam naleśniki.
Podaję od razu .
Truskawki myje , odcinam szypułki i zostawiam aby odciekły z wody. Następnie 1/3 mnę widelcem, resztę pozostawiam w całości.
Serek twarogowy mieszam z mascarpone , cukrem pudrem i częścią zmiętych truskawek. Wykładam porcje na upieczonego naleśnika, dodatkowo układam plasterki turkawek i składam naleśniki.
Podaję od razu .