Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane 3
W rondelku rozgrzej olej, wrzuć 1 posiekaną cebulę oraz 1 ząbek czosnku, zesmaż na złoty kolor, dodaj liście szpinaku, dodaj dużą szczyptę soli i duś około 5 minut.Pozostaw do ostygnięcia. Przestudzony szpinak połącz z twarogiem i żółtym serem starty na tarce. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Następnie znów rozgrzej 2 łyżki oleju i zesmaż drugą posiekaną cebulę wraz z posiekanym czosnkiem, chwilę podduś i połącz z obranymi ze skórki i posiekanymi pomidorami. Przypraw ziołami. Duś 15 min. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i na spód wylej część sosu. Naleśniki napęłnij masą szpinakową i ułóż w naczyniu, zalej resztą sosu wierzch posyp startym żółtym serem i zapiekaj 30 min.