katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W roladki naleśnikowe można włożyć dowolne składniki. Grillowane mięsko i dowolne dodatki wg swojego smaku i uznania.

Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla

 

 

  • Dodatkowo:
  • karkówka z grilla
  • boczek z grilla
  • ogórek konserwowy albo kiszony
  • żółty ser

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy albo łączymy ręcznie. Z ciasta smażymy naleśniki. Naleśniki można też usmażyć wg swojego wypróbowanego przepisu.

Na naleśniki nakładamy pokrojone mięso z grilla, pokrojony ogórek kiszony albo konserwowy, pokrojony w paski żółty ser i pomidorki koktajlowe.

Wcześniej naleśnik można posmarować ketchupem. Zwijamy naleśniki w roladki czy też ruloniki i chwilę zapiekamy w piekarniku.

Można też włożyć do mikrofalówki. Można podać z dowolnym sosem np czosnkowym.
Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla
Boczek, karkówkę czy inne mięso kroimy w słupki.
Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla
Przygotowane składniki układamy na naleśniki.
Naleśnikowe roladki z mięsem z grilla
Każdy naleśnik z ulozonymi składnikami zwijamy w roladkę.