wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Nalewka ananasowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nalewka ananasowa , przypomni nam o wakacjach w zimowe wieczory.

Nalewka ananasowa

Składniki:

Nalewka ananasowa

 

  • bardzo dojrzały ananas
  • 40% wódka zrobiona ze spirytusu
  • po 1,5 miesiąca-syrop cukrowy

Sposób przygotowania:

Nalewka ananasowa
Ananas należy starannie obrać i pokroić na małe kostki. Pokrojony ananas dajemy do gąsiora i zalać wódka zrobioną ze spirytusu. Wlewamy tyle by wódka  pokryła  owoce na ponad 2 cm. Gąsior szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na półtora miesiąca. Przefiltrować i dosłodzić syropem cukrowym w ilości 70 g syropu na każdy litr nalewki. Odstawić na cztery miesiące w chłodne miejsce.