Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Nalewka bananowa z nutą czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nalewka bananowa z nutą czekolady gorzkiej. Bardzo smaczne i oryginalne połączenie smaków. Najlepsza schłodzona.

Nalewka bananowa z nutą czekolady

Składniki:

Nalewka bananowa z nutą czekolady

 

  • banan 6-8 sztuk
  • spirytus 250 ml
  • wódka 250 ml
  • cukier trzcinowy 100 gram
  • laska wanilii 1 sztuka
  • czekolada gorzka 2 kawałeczki

Sposób przygotowania:

Nalewka bananowa z nutą czekolady
Obranego ze skórki banana wkrajamy do słoja. Zasypujemy cukrem, dodajemy ziarenka z laski wanilii. Na tarce ścieramy gorzką czekoladę, dodajemy do bananów i zalewamy wódką i spirytusem (do zakrycia owoców.

Odstawiamy na około dwa miesiące w chłodne ciemne miejsce. Raz na jakiś czas przemieszać. Po dwóch miesiącach nalewkę dokładnie zblendować i poprzelewać do butelek.

Podawać schłodzoną.