Sposób przygotowania:
Nalewka wiśniowa na miodzie
Dojrzałe czarne wiśnie wydrylować, rozgnieść.
Miazgę umieścić w gąsiorku, dodać goździki, cynamon i wanilię. Zalać roztworem otrzymanym ze zmieszania spirytusu i wódki. Gąsiorek zakorkować, wystawić na działanie promieni słonecznych na 4 tygodnie.
Po tym czasie przesączyć nalewkę przez gazę do innego naczynia.
Pozostałe w gąsiorku wiśnie zalać miodem, gąsiorek obwiązać gazą, wystawić ponownie na działanie promieni słonecznych na 4 tygodnie.
Otrzymany płyn przesączyć przez gazę, dokładnie zmieszać z nalewką, odstawić na 24 godziny.
Gotową nalewkę wlać do butelek i zakorkować.
Przechowywać nalewkę w ciemnym i chłodnym miejscu co najmniej pół roku.
Miazgę umieścić w gąsiorku, dodać goździki, cynamon i wanilię. Zalać roztworem otrzymanym ze zmieszania spirytusu i wódki. Gąsiorek zakorkować, wystawić na działanie promieni słonecznych na 4 tygodnie.
Po tym czasie przesączyć nalewkę przez gazę do innego naczynia.
Pozostałe w gąsiorku wiśnie zalać miodem, gąsiorek obwiązać gazą, wystawić ponownie na działanie promieni słonecznych na 4 tygodnie.
Otrzymany płyn przesączyć przez gazę, dokładnie zmieszać z nalewką, odstawić na 24 godziny.
Gotową nalewkę wlać do butelek i zakorkować.
Przechowywać nalewkę w ciemnym i chłodnym miejscu co najmniej pół roku.