mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Nalewka z agrestu wg mkowalski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna nalewka agrestowa.

Nalewka z agrestu wg mkowalski

Składniki:

Nalewka z agrestu wg mkowalski

 

  • 1 kg owoców agrestu
  • 1 l spirytusu
  • 0, 3 kg cukru

 

Sposób przygotowania:

Nalewka z agrestu wg mkowalski
1 kg owoców agrestu rozgnieć , zalej 1 l spirytusu, dodaj przyprawy według uznania i postaw w ciepłym miejscu na około 2 tygodnie. Następnie zlej nalew i odstaw do spiżarni w piwnicy. Owoce zasyp 0, 3 kg cukru i wstrząsaj co 2-23 dni naczyniem , aż do rozpuszczenia się cukru. Syrop połącz z roztworem spirytusowym. Nalewkę przefiltruj i rozlej do butelek. Powinna dojrzewać minimum 1 miesiąc.

Tagi:

agrest owoce