jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Nalewka z czarnych porzeczek wg Jagienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonała nalewka z czarnych porzeczek, dla dorosłych do ciasta

Nalewka z czarnych porzeczek wg Jagienki

Składniki:

Nalewka z czarnych porzeczek wg Jagienki

 

  • 1/2 kg czarnych porzeczek
  • 1/2 litra wódki czystej
  • 100 g spirytusu
  • 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Nalewka z czarnych porzeczek wg Jagienki
Porzeczki umyć, oczyścic z szypułek.
Włożyć do słoja z pokrywką.
Wlać wódkę, wsypać cukier.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 miesiące.
Co pewien czas mieszać zawartość naczynia.
Gdy cukier się rozpuści, nalewkę przecedzić, dodać spirytus.