Sposób przygotowania:
Nalewka z czerwonych grejpfrutów
1.Grejpfruty dokładnie myję. Na tarce o małych oczkach ścieram wierzchnią warstwę skórki. Dodatkowo z owoców wyciskam sok.
2.Wodę gotuję z cukrem. Odstawiam do przestudzenia.
3.Skórkę z grejpfruta mieszam z wyciśniętym sokiem, syropem z wody i cukru , wódką oraz spirytusem.
4.Całość przelewam do dużego, szklanego słoja, zakręcam i odstawiam na 2 tygodnie. Następnie filetuję nalewkę i przelewam do butelek, zakręcam.
Nalewkę odstawiam do spiżarni na minimum 2 miesiące.
2.Wodę gotuję z cukrem. Odstawiam do przestudzenia.
3.Skórkę z grejpfruta mieszam z wyciśniętym sokiem, syropem z wody i cukru , wódką oraz spirytusem.
4.Całość przelewam do dużego, szklanego słoja, zakręcam i odstawiam na 2 tygodnie. Następnie filetuję nalewkę i przelewam do butelek, zakręcam.
Nalewkę odstawiam do spiżarni na minimum 2 miesiące.
zbysiowa
Megi-