Klucha

Klucha

Kucharz
[Przepisów: 7]

Napaleonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Napoleonka z krakersami to przepis który przechodzi w mojej rodzinie z matki na córkę i robimy to ciasto na każde święta.

Napaleonka

Składniki:

Napaleonka

 

  • 2 paczki krakersów
  • 1 litr mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1 zapach waniliowy
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Napaleonka
1 szklanka mleka+1 szklanka mąki krupczatki+ 2 żółtka rozmieszać. Resztę mleka zagotować z margaryną+cukrem+zapachem. Obie masy Zmiksować. Krakersy oskrobać z soli i poukładać na dnie blachy wylać przygotowaną wcześniej masę na krakersy po czym resztę krakersów oskrobać z soli i ułożyć na wierzch. Ciasto przykryć folią i przygnieść książką/deseczką i odstawić w zimne miejsce na noc. rano będzie wilgotne delikatne i pyszne!