Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Niby pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

"Pesto" z bazylii, kolendry, płatków migdałowych i żółtego sera.

Niby pesto Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Niby pesto

 

  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 10 dkg żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść płatków migdałowych
  • 1/3 szklanki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Niby pesto
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć go do miski blendera. Do sera dodać listki bazylii i kolendry, obrane ząbki czosnku i płatki migdałowe. Wlać oliwę, dodać trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. "Pesto" można dodawać np. do makaronu, do mięs, można smarować nim kanapki itp...
Niby pesto
Ser czosnek zioła i płatki migdałowe przełożone do miski blendera.
Niby pesto
Wszystkie składniki zmiksowane i doprawione solą i pieprzem.

Tagi:

sery ser