Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Niskokaloryczny chleb proteinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chleb proteinowy jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które zrezygnowały z pieczywa ze względu na wysoką zawartość węglowodanów i budujących beztłuszczową masę mięśniową.

Niskokaloryczny chleb proteinowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Niskokaloryczny chleb proteinowy

 

  • prostokątna keksówka (bochenkowa / 30 cm)
  • papier do pieczenia (do wyłożenia keksówki)

 

Sposób przygotowania:

Niskokaloryczny chleb proteinowy
🔘 Ciasto na chleb: do dużego naczynia wsypać płatki owsiane, nasiona chia, siemie lniane, pestki dyni, suszoną zurawinę, orzechy włoskie i dodać twaróg. Później wbić jajka, dodać przyprawę do chleba, sól i proszek do pieczenia. Teraz wszystko razem dobrze zmiksować mikserem.

🔘 Ciasto na chleb przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, lekko ugnieść i wyrównać. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika piec przez około 45 minut w 185°C / Termoobieg /.
Niskokaloryczny chleb proteinowy
Następnie ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika piec przez około 45 minut w 185°C / Termoobieg /.
Niskokaloryczny chleb proteinowy
Przygotowane ciasto na chleb przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, lekko ugnieść i wyrównać.
Niskokaloryczny chleb proteinowy
Do naczynia wsypać płatki owsiane, nasiona, orzechy i dodać twaróg - wbić jajka, dodać przyprawę do chleba, sól i proszek do pieczenia i razem wymiewszać.