Zachęcamy do przygotowywania dań, które swoim zapachem przypominają Boże Narodzenie.
W tym, przedświątecznym czasie promujemy przepisy na dania, które w swoim składzie będę miały przynajmniej jeden z poniższych składników:
1. Bakalie
2. Suszone grzyby
3. Mak
4. Przyprawy korzenne: cynamon, goździki, kardamon, anyż
5. Śledzie
Przypominamy, że do kategorii promowanej zaliczą się przepisy tylko ze zdjęciem.
Za każdy przepis dodany do jednaj z promowanych kategorii otrzymacie dodatkowe 10 wirtuali.
Przepisy posiadające wymienione składniki promujemy od 08.11 do 30.11.2012
W tym, przedświątecznym czasie promujemy przepisy na dania, które w swoim składzie będę miały przynajmniej jeden z poniższych składników:
1. Bakalie
2. Suszone grzyby
3. Mak
4. Przyprawy korzenne: cynamon, goździki, kardamon, anyż
5. Śledzie
Przypominamy, że do kategorii promowanej zaliczą się przepisy tylko ze zdjęciem.
Za każdy przepis dodany do jednaj z promowanych kategorii otrzymacie dodatkowe 10 wirtuali.
Przepisy posiadające wymienione składniki promujemy od 08.11 do 30.11.2012
Babciagramolka
Bakalie - jako bakalie czy poszczególne składniki bakalii osobno też ( rodzynki, daktyle, figi, moerle suszone , kandyzowana skórka pomarańczowa , suszony ananas itd ) ?
Anyż czyli Banyż gwiaździsty inaczej zwany Badianem czu anyżek ?
Śledzie - solone , w oleju, w occie, świeże - bo z puszki chyba nie ?
Babciagramolka
No dobra ----uściślenia oczywiście :)
zozolek
Śledzie to temat szeroki można użyć ich w postaci jakiej tylko kucharzowi się marzy. Jeśli ktoś zna ciekawy przepis z użyciem np. podwędzanego śledzia z puszki to też znajdzie się w tej kategorii.
Uprzedzając następne pytanie:) ciekawe zastosowanie kulinarne tzw. rolmopsów też promujemy. Jeśli chodzi o przyprawy to tak jak piszesz Banyż gwiaździsty jest anyżem.
Dorcia
a suszona zurawina???