p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nuggetsy najbardziej smakują dzieciom

Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową

 

  • 500 g mięsa gulaszowego z indyka
  • 1 op. panierki z Fixu Nuggetsy z kurczaka
  • 150 ml mleka
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 1 kostka warzywna
  • majonez i keczup do dekoracji
  • pieprz kolorowy do smaku
  • olej 1/3 szklanki

Sposób przygotowania:

Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową
Mięso z indyka doprawiamy pieprzem kolorowym, i wkładamy do miseczki ze 150 ml mleka, mieszamy aby wszystkie kawałki się zmoczyły. Do osobnego naczynia wsypujemy gotową panierkę z Fixu Nuggetsy z kurczaka, każdy kawałek indyka dokładnie obtaczamy w panierce. Rozgrzewamy olej i smażymy nuggetsy w dość głębokim tłuszczu z obu stron. W między czasie gotujemy fasolkę szparagową z 1 kostką warzywną, fasolka musi być krucha, ale nie za miękka, odcedzamy ją na durszlaku.. Wykładamy ją na talerz, na środek wykładamy nuggetsy z indyka i dekorujemy esami floresami z majonezu i keczupu.
Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową
Mięso z indyka doprawiamy pieprzem kolorowym, i wkładamy do miseczki ze 150 ml mleka,
Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową
Do osobnego naczynia wsypujemy gotową panierkę z Fixu Nuggetsy z kurczaka, każdy kawałek indyka dokładnie obtaczamy w panierce
Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową
Rozgrzewamy olej i smażymy nuggetsy w dość głębokim tłuszczu z obu stron
Nuggetsy z indyka z fasolką szparagową
fasolka musi być krucha, ale nie za miękka, odcedzamy ją na durszlaku.