Sposób przygotowania:
Gicz wołowa w cydrze z morelami
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej gicze a kiedy się zrumienią przełóż do garnka, na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa wrzuć posiekane warzywa i podsmaż je, po chwili zalej całość cydrem i zagotuj.
Tak powstałą zalewą zalej wołowinę dodaj bulion, zioła i przyprawy, wszystko razem duś pod przykryciem na małym ogniu przez 2,5-3 godziny.
Ugotowane i miękkie mięso wyjmij i odłóż a pozostały po duszeniu wywar przelej przez sito i zredukuj o połowę wraz z pokrojonymi morelami, kiedy sos stanie się gęsty i błyszczący zdejmij go z ognia i zalej nim gicze wołowe.
Tak powstałą zalewą zalej wołowinę dodaj bulion, zioła i przyprawy, wszystko razem duś pod przykryciem na małym ogniu przez 2,5-3 godziny.
Ugotowane i miękkie mięso wyjmij i odłóż a pozostały po duszeniu wywar przelej przez sito i zredukuj o połowę wraz z pokrojonymi morelami, kiedy sos stanie się gęsty i błyszczący zdejmij go z ognia i zalej nim gicze wołowe.
robaczek
Czekoladka 2