Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Nutella brownies

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szalenie proste i łatwe ciasto w rodzaju brownie, właściwie to tylko pierwsze dwa składniki są obowiązkowe a reszta to już niekoniecznie, można dodać co kto lubi ale najprostsze jest najlepsze.

Nutella brownies Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nutella brownies

 

  • 4 duże jajka
  • 1 słoiczek nutelli - ok. 380 - 400 g
  • 1 duża łyżka mąki
  • ok. 2 łyżki orzechów włoskich
  • tłuszcz lub sprej do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Nutella brownies
Jajka wbić do miski i ubijać ręcznym mikserem 10 minut aż potroją swoją objętość, robotem kuchennym 5 do 7 minut . Słoiczek nutelli wstawić na ok. 60 secund do mikrofalówki, teraz powoli wlać nutellę ubijając z jajkami, dodać mąkę i jeszcze raz dobrze wymieszać. Kwadratową formę (20 do 23 cm.) nasmarować lub wysprejować, wylać przygotowane ciasto, posypać pokruszonymi orzechami włoskimi i wstawić na ok 30 do 35 minut do piekarnika, temp. 180℃. Po upieczeniu zostawić do przestygnięcia i pokroić w kostkę.
Nutella brownies
Etap 1 - 4 duże jajka (rozmiar L) wbić do miski.
Nutella brownies
Etap 2 - jajka należy ubijać 10 minut aż potroi swoją objętość.
Nutella brownies
Etap 3 - do jajek wlać powoli nutellę ciągle ubijając.
Nutella brownies
Etap 4 - ciasto po upieczeniu zostawić do przestygnięcia i pokroić w kostkę.

Tagi:

jajko jajka