chocolates

chocolates

Kucharz
[Przepisów: 6]

Brownies.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brownies w trochę ulepszonej wersji, bo z serkiem.

Brownies.

Składniki:

Brownies.

 

  • na ciasto:
  • 170 g masła
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 35 g kakao
  • 4 duże jajka lub 5 miejszych
  • 300 g cukru ( 1 i 1/3 szk. )
  • 2 zapachuwaniliowego
  • 210 g mąki pszennej ( 1 i 1/4 szk. )
  • cukier waniliowy
  • na masę serową:
  • 400g serka homogeniozowanego
  • 2 zółtka
  • 3 łyzki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyzki mąki ziemiaczanej wymieszanej w odrobinie mleka lub wody

Sposób przygotowania:

Brownies.
W rondelku topimy masło. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy dokładnie by nie było grudek. Wmisce ubijamy z cukrem jajka. Dosypujemy cukier waniliowy, mąkę, olejek waniliowy i kakao. Miksujemy po połączeniu się składników dodajemy masę czekoladową. Ponownie dokładnie miksujemy. Wszystkie kładniki na masę serową mieszamy dokładnie w miseczce. Blaszkę do ciasta smarujemy margaryną i przekładamy do niej 2/3 masy brownies. Na tym rozlewamy masę serową. I na koniec kładziemy w nierównych odstępach resztę masy brownies, starając się ciasto lekko wyrównać by było jednakowej wysokości . Pieczemy ok 30-40min. Mi najlepiej smakuje następnego dnia :)