Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Obiadowa roszponka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obiadowa roszponka to pyszny dodatek do dań z mięsem jako sałatka z jajkiem. Polecam podawać z ziemniakami. Smacznego!

Obiadowa roszponka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Obiadowa roszponka

 

  • 80 g roszponki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka śmietany gęstej 12%
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Obiadowa roszponka
Roszponkę przekładamy do miski (zawsze kupuję tę opłukaną). Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupin, kroimy w dość sporą kostkę, przekładamy do sałaty.

Następnie dodajmy majonez oraz śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - całość mieszamy.

Sałatkę przekładamy do miski, oprószamy posiekamy szczypiorkiem.
Obiadowa roszponka
Do miski przekładamy roszponkę - używam już opłukaną
Obiadowa roszponka
jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy w kostkę
Obiadowa roszponka
dodajemy majonez i śmietanę - doprawiamy,mieszamy