Sposób przygotowania:
Od Ewy dla Adama
Mąż tak długo mi marudził o pieczonych jabłkach, że w końcu upiekłam. Były pyszne.
Umyte i wytarte jabłka przekroić na pół. Z każdej połówki usunąć gniazda nasienne i wydrążyć trochę miąższu. Uzyskany miąższ rozgnieść widelcem razem z sokiem z cytryny. Do miąższu dodać rodzynki, żurawinę i migdały, miód, cukier waniliowy i wino i wszystko wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jabłek. Na każdą porcję posypać karmel z wanilią i cukier cynamonowy po 5 obrotów młynkiem. Piec w temperaturze 185 stopni przez 25 minut. Po nałożeniu na talerzyki posypać czekoladą z młynka.
Umyte i wytarte jabłka przekroić na pół. Z każdej połówki usunąć gniazda nasienne i wydrążyć trochę miąższu. Uzyskany miąższ rozgnieść widelcem razem z sokiem z cytryny. Do miąższu dodać rodzynki, żurawinę i migdały, miód, cukier waniliowy i wino i wszystko wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki jabłek. Na każdą porcję posypać karmel z wanilią i cukier cynamonowy po 5 obrotów młynkiem. Piec w temperaturze 185 stopni przez 25 minut. Po nałożeniu na talerzyki posypać czekoladą z młynka.
andzia67
evita0007
Renia_Kawa
Lady Marmolada
Natala1210
cherry
elzbieta8960