Sposób przygotowania:
Odwrócony czereśniowiec
1.Miksujemy jaja z cukrem. 2. Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao ( wymieszane składniki ). 3. Mieszamy składniki łyżką. 4. Przekładamy do formy prostokątnej. 5. Pieczemy na papierze do pieczenia. 6. Po upieczeniu ścigamy papier i przekładamy biszkopt do formy na babkę. 7. Drylujemy czereśnie umyte i przekładamy na biszkopt do formy na babkę. 8. Galaretki rozrabiamy w litrze wrzątku , mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. 9. Stężałą galaretkę przelewamy na czereśnie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. 10. Wyjmujemy zastygnięte ciasto odwrotnie już na talerz kroimy i podajemy .
zbysiowa
kołczu
mysza75
lalunia
Byłam ciekawa czy mi wyjdzie to ciasto no i wyszło :) Jestem zadowolona :) Czasem eksperymenty wychodzą :)
marietta
lalunia
Spróbuj zrobić i powiesz jak ci wyszło .
marietta
lalunia
Musi wyjść , jest proste w wykonaniu
Kniejson
lalunia
Ale za to jaki smak :)