eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ogniste krupnioki Eli na kapuście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Krupnioki na kapuście kiszonej z dodatkiem sosu chilli,pieczone na grillu.

Ogniste krupnioki Eli na kapuście

Składniki:

Ogniste krupnioki Eli na kapuście

 

  • 10 krupnioków
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 10 płaskich łyżeczek sosu chilli słodko-ostry
  • cukier-jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna
  • 10 kawałków folii aluminiowej

Sposób przygotowania:

Ogniste krupnioki Eli na kapuście
Na stole rozłożyć kawałki folii,błyszczącą stroną do góry.Na folii rozłożyć kapustę w równych porcjach.Gdy kapusta jest zbyt kwaśna posypać ją lekko cukrem.Na kapuście w każdej porcji rozsmarować po łyżeczce sosu chillii położyć po krupnioku.Folię szczelnie zawinąć.Piec krupnioki na rozgrzanym grillu około 35 minut.W połowie pieczenia pakunki odwrócić na drugą stronę.Smacznego!

Tagi:

sosy