goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ogóreczki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wiosenne, kolorowe i bardzo smaczne

Ogóreczki nadziewane

Składniki:

Ogóreczki nadziewane

 

  • ogórki sałatkowe 4 sztuki
  • kukurydza 4 łyżki
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • serek wiejski 20 dag
  • szczypiorek 1 pęczek
  • koperek 1/2 pęczek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ogóreczki nadziewane
Ogórki oczyszczamy, obieramy. Każdy ogórek przekrawamy na 4 cm kawałki. Wydrążamy środki z nasionami. Miąższ kroimy w drobniutką kostkę. Szczypiorek, rzodkiewkę drobno siekamy, łączymy z serkiem, kukurydzą. Mieszamy, doprawiamy do smaku. Powstałym farszem nadziewamy ogórki, dekorujemy koperkiem.