czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Ogórki faszerowane

         
ocena: 5/5 głosów: 1001

Ogórki umyć i pokroić na 3 centymetrowe krążki. Z każdego ostrożnie

Ogórki faszerowane

Składniki:

Ogórki faszerowane

 

  • 2 świeże ogórki
  • 10 dag kiełków rzodkiewki
  • sezamowych, posiekanej natki pietruszki, oleju, octu winnego, parmezanu lub innego startego żółtego sera
  • imbir
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Ogórki faszerowane
Ogórki umyć i pokroić na 3 centymetrowe krążki. Z każdego ostrożnie wydrążyć pestki i część miąższu, posypać solą i odwrócić na kilka minut, aby obciekły. Ocet winny i olej połączyć, doprawić imbirem, solą i pierzem, chwilę ucierać. Kiełki, natkę pietruszki i ziarna sezamowe wy mieszać z sosem i wypełnić tym farszem wydrążone kawałki ogórków. Podawać schłodzone i posypane parmezanem. 100g - 75 kcal

Tagi:

sery ser ogórki