Sposób przygotowania:
Ogórki faszerowane serkiem wiejskim
Ogórki myję, nie obieram ze skórki i przekrawamy w poprzek na kilka części. Wydrążam środek za pomocą łyżeczki.
Nadzienie: Serek wiejski mieszam ze śmietaną, majonezem, musztardą, posiekanym szczypiorkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pomidory myję, kroję na ćwiartki.
Do powstałych miseczek nakładam nadzienie. Układam nadziane ogórki na talerzu na liściach sałaty. Posypuję po wierzchu posiekanym szczypiorkiem, dekoruję kawałkami pomidorków.
Nadzienie: Serek wiejski mieszam ze śmietaną, majonezem, musztardą, posiekanym szczypiorkiem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pomidory myję, kroję na ćwiartki.
Do powstałych miseczek nakładam nadzienie. Układam nadziane ogórki na talerzu na liściach sałaty. Posypuję po wierzchu posiekanym szczypiorkiem, dekoruję kawałkami pomidorków.