Sposób przygotowania:
Ogórki kanapkowe Margarytki
Ogórki umyć i pokroić na podłużne plasterki wzdłuż ogórków.
Wyparzone słoiki napełnić plasterkami ogórka i tak zostawić, a zabrać się za przygotowanie zalewy. Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy oraz cukier ale bez octu i zagotować. Następnie wlać ocet, gotować zalewę około 5 minut a potem zalewę przecedzić i zalać jeszcze gorącą ogórki w słoikach. Zakręcić zakrętki i wstawić słoiki do garnka z dnem wyłożonym ściereczką.
Nalać do garnka wodę do 3/4 wysokości słoików i pasteryzować od 5 do 7 minut od zagotowania. Słoiki wyjąć z garnka na ściereczkę i zakryć słoiki ręcznikiem. Zostawić je do wystudzenia a potem wynieść je w chłodne i przewiewne miejsce.
Ogórki muszą się przegryźć więc trochę trzeba na konsumpcję zaczekać jakieś dwa tygodnie.
Wyparzone słoiki napełnić plasterkami ogórka i tak zostawić, a zabrać się za przygotowanie zalewy. Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy oraz cukier ale bez octu i zagotować. Następnie wlać ocet, gotować zalewę około 5 minut a potem zalewę przecedzić i zalać jeszcze gorącą ogórki w słoikach. Zakręcić zakrętki i wstawić słoiki do garnka z dnem wyłożonym ściereczką.
Nalać do garnka wodę do 3/4 wysokości słoików i pasteryzować od 5 do 7 minut od zagotowania. Słoiki wyjąć z garnka na ściereczkę i zakryć słoiki ręcznikiem. Zostawić je do wystudzenia a potem wynieść je w chłodne i przewiewne miejsce.
Ogórki muszą się przegryźć więc trochę trzeba na konsumpcję zaczekać jakieś dwa tygodnie.