pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ogórki kiszone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

kultowa pozycja w naszej piwnicy

Ogórki kiszone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórki kiszone

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone
Sól rozpuszczamy w wodzie (1 łyżka soli na litr wody) i zagotowujemy. Do wyparzonego słoika wkładamy ząbek czosnku, 2x2cm kawałki chrzanu, liść wiśni, pokrojoną łodygę kopru. Ciasno wkładamy ogórki i na wierz jeszcze dajemy ponownie ząbek czosnku, 2x2cm kawałek korzenia chrzanu i baldachim kopru. Całość zalewamy gorącą solanką i odstawiamy w chłodne miejsce.
Ogórki kiszone
Ogórki kiszone

Tagi:

ogórki