gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ogórki kiszone w wiaderku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne i szybkie ogórki kiszone.

Ogórki kiszone w  wiaderku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki kiszone w wiaderku

 

  • 3 kg ogorków do kiszenia
  • 2 duze kopry z nasionami
  • 6 lisci chrzanu
  • 6 lisci winogrona
  • 2 kawałki chrzanu
  • 5 ząbków czosnku
  • 4 litry wody
  • 4 kopiaste łyzki soli takiej do przetworów

 

  • wiaderko do kiszenia ogórków firmy Tupperware

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone w wiaderku
Ogórki do kiszenia myjemy zalewamy zimną wodą i tak zostawiamy jakiś czas.Myjemy koper liscie chrzanu i winogrona,obieramy korzen chrzanu i ząbki czosnku. W wiaderku na dno dajemy koper połowę lisci na to dajemy ogórki.dodajemy ząbki czosnku i kawałki chrzanu na górę dajemy koper i resztę lisci na ogórki dajemy talerzyk. Do garnka wlewamy 4 litry wody i zagotować,jak się zagotuje dodajemy sól mieszamy az się sól rozpusci i gorącą wodą zalewamy ogórki ,wiaderko zamykamy. Mój sposób na kiszone ogórki to1 łyzka kopiasta soli na 1 litr zagotowanej wody.i dodatki według uznania. POLECAM! ! !
Ogórki kiszone w  wiaderku
Tak wyglądają ogórki kiszone na następny dzień.
Ogórki kiszone w  wiaderku
Na ogórki dajemy koper liscie i kładziemy talerzyk.