Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone wg Gosi
Ogórki dokładnie myjemy, po czym układamy w słoikach.
Do każdego słoika wkładamy również słupek chrzanu, liść chrzanu, 3 ząbki czosnku i dużą gałązkę kopru.
Przygotowujemy zalewę: na jeden litr wody wsypujemy 1,5 łyżki soli, dokładnie mieszamy.
Zalewamy przygotowane ogórki w słoikach.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
Do każdego słoika wkładamy również słupek chrzanu, liść chrzanu, 3 ząbki czosnku i dużą gałązkę kopru.
Przygotowujemy zalewę: na jeden litr wody wsypujemy 1,5 łyżki soli, dokładnie mieszamy.
Zalewamy przygotowane ogórki w słoikach.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce.