gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Ogórki kiszone wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ogórki kiszone zimą wykorzystuję jako dodatek do sałatek lub zup oraz podaję same jako dodatek do kolacji lub obiadu.

Ogórki kiszone wg Gosi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ogórki kiszone wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kiszone wg Gosi
Ogórki dokładnie myjemy, po czym układamy w słoikach.

Do każdego słoika wkładamy również słupek chrzanu, liść chrzanu, 3 ząbki czosnku i dużą gałązkę kopru.

Przygotowujemy zalewę: na jeden litr wody wsypujemy 1,5 łyżki soli, dokładnie mieszamy.

Zalewamy przygotowane ogórki w słoikach.

Słoiki zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. 
Ogórki kiszone wg Gosi
Tak wyglądają gotowe ukiszone ogórki wyciągnięte ze słoika.

Tagi:

ogórki