Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Ogórki konserwowe :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Doskonały dodatek do mięs i wędlin . Składnik sosu tatarskiego i sosu myśliwskiego .

Ogórki konserwowe :

Składniki:

Ogórki konserwowe :

 

  • 2 kg małych ogórków
  • Baldachy suchego kopru ( po 1 na słoik )
  • Korzeń chrzanu ( ok. 2 cm na słoik )
  • Ziele angielskie ( 4 sztuki na słoik )
  • Liście laurowe (2 sztuki na słoik )
  • Gorczyca ( ½ łyżeczki na słoik )
  • 1 litr wody
  • ½ szklanki 10 % octu
  • 1,5 dag soli
  • 2,5 dag cukru

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe :
Ogórki umyć . Ułożyć ciasno w słoikach . Dodać do każdego słoika chrzan , koper, ziele angielskie, liść laurowy , gorczycę . Zagotować zalewę z wody , octu , soli , cukru . Gorącą zalać ogórki w słoikach . Wekować przez 10 minut .

Tagi:

ogórki