Sposób przygotowania:
Ogórki krokodylki
Czosnek obieramy i dość drobno siekamy, ogórki dokładnie myjemy, nie obierając kroimy w ćwiartki, razem z czosnkiem przekładamy do miski, wsypujemy sól, dokładnie mieszamy, przykrywamy i zostawiamy ogórki na noc żeby ogórki puściły sok.
Do rondla wlewamy olej, wsypujemy chilli, zagotowujemy, z ogórków zlewamy sok, zalewamy gorącą zalewą, dokładnie mieszamy.
Ogórki nakładamy do umytych i wyparzonych słoików, składniki zalewy nr. II zagotowujemy i zalewamy poukładane ogórki w słoikach.
Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.
Do rondla wlewamy olej, wsypujemy chilli, zagotowujemy, z ogórków zlewamy sok, zalewamy gorącą zalewą, dokładnie mieszamy.
Ogórki nakładamy do umytych i wyparzonych słoików, składniki zalewy nr. II zagotowujemy i zalewamy poukładane ogórki w słoikach.
Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.